De Car-Pass zal de kopers van occasievoertuigen nog beter informeren.

De Car-Pass zal de kopers van occasievoertuigen nog beter informeren.

Vanaf 1 maart 2019 zal de koper van een tweedehands wagen op het Car-Pass document kunnen lezen aan welke Euronorm het voertuig voldoet, hoeveel CO2 het uitstoot en of het voertuig nog een keuring na ongeval moet ondergaan. De koper zal zich met de Car-Pass niet alleen een duidelijk beeld van de kilometerhistoriek kunnen vormen, maar ook informatie ontvangen die de aankoopbeslissing kan beïnvloeden. De Euronorm bepaalt immers of en tot wanneer hij met zijn auto toegang heeft tot een Lage Emissie Zone (LEZ). De CO2 uitstoot is dan weer mee bepalend voor de belastingen op de auto en het verbruik.

De regering wil ook de fraude met geïmporteerde wagens te bemoeilijken Daarom verplicht de nieuwe wet de fabrikanten en invoerders om vanaf 1 januari 2020 de kilometerstanden uit hun centrale databank, aan Car-Pass mee te delen, wanneer het voertuig naar België wordt geïmporteerd. Dit kunnen ook tellerstanden zijn van zogenaamde geconnecteerde voertuigen, die hun data rechtstreeks naar de fabrikant versturen.Vanaf die datum zullen ook niet uitgevoerde terugroepacties vermeld worden op de Car-Pass. Die kunnen immers een grote invloed hebben op de veiligheid en de milieuprestaties van het voertuig. 

Met al deze extra informatie zal de koper zich een nog beter beeld kunnen vormen van zijn of haar "ideale occasie" om zo onaangename verrassingen na de aankoop vermijden.

 

Recent nieuws