De federale regering wil meer informatie op de Car-Pass.

Vanaf 1 januari 2019  zal de koper van een tweedehands wagen op het Car-Pass document kunnen lezen aan welke Euronorm het voertuig voldoet, hoeveel CO2 het uitstoot, of het voertuig nog een keuring na ongeval moet ondergaan en of er nog terugroepacties moeten gebeuren. De koper zal zich met de Car-Pass niet alleen een duidelijk beeld van de kilometerhistoriek kunnen vormen, maar ook informatie ontvangen die de aankoopbeslissing kan beïnvloeden en hem of haar kan behoeden voor onaangename verrassingen na de aankoop.

De regering wil ook de fraude met geïmporteerde wagens te bemoeilijken Daarom bevat de tekst een bepaling die de fabrikanten en invoerders verplicht om de kilometerstanden waarover ze kunnen beschikken, aan Car-Pass mee te delen, wanneer het voertuig naar België wordt geïmporteerd. Dit kunnen ook tellerstanden zijn van zogenaamde geconnecteerde voertuigen, die hun data rechtstreeks naar de fabrikant versturen.

De ondernemingen zullen hun gegevens onmiddellijk naar Car-Pass moeten versturen, wanneer het voertuig nog in de werkplaats staat. Het gebruik van de fax zal niet langer toegelaten zijn.

Recent nieuws