VW Fun Cup

VW Fun Cup

De VW Fun Cup is één van de leukste autoraces van het jaar en we zijn er dan ook graag bij.

In de Twin-categorie van de tweezitters doet er een auto mee in de kleuren van Car-Pass. Bijzonder is dat er in deze categorie ook passagiers kunnen meerijden. Wil jij graag onze co-piloot worden? Ontdek dan nu de data van de volgende races.

De wedstrijdkalender

Team

Onze race auto: de Be Cox “twin”

De Be Cox zag het licht in 1997 dankzij drie automobielfanaten: Pascal Witmeur, Frans Dubois en JG Mal Voy. Ondertussen werden er ongeveer 370 exemplaren van geproduceerd.

De Be Cox kende ook succes in het buitenland. In Frankrijk, Italië en Duitsland vinden er kampioenschappen plaats. In België nemen een 1.000-tal piloten deel aan de races, die georganiseerd worden onder toezicht van de KACB.

Het reglement laat toe dat een copiloot meerijdt. Dat is een unieke gelegenheid om een echte race aan boord van een Be Cox “Twin” mee te maken. Het is een dergelijke wagen die Car-Pass, in samenwerking met het team Live Racing Experience, inzet tijdens het Belgisch kampioenschap.

Met veel succes, want het Car-Pass team werd al 5 keer Belgisch kampioen (in 2012, 2014, 2017, 2018 en 2019).

Car-Pass is voor de 4de maal Belgisch kampioen bij de tweezitters. Car-Pass is voor de 4de maal Belgisch kampioen bij de tweezitters.

Technische kenmerken en prestaties

De Be Cox ziet er uit als een kever, maar onder het polyester koetswerk schuilt een stevig buizenchassis. De 2 liter benzinemotor bevindt zich centraal achterin voor een optimale gewichtsverdeling en ontwikkelt 175 pk. Aanpassingen aan de motor, het injectiesysteem en de versnellingsbak zijn niet toegelaten. Het is dus de stuurmanskunst van de piloot die het verschil op de piste moet maken. Remmen gebeurt zonder bekrachtiging met geventileerde schijfremmen. De ophanging van het Mc Pherson type is regelbaar en alle auto’s staan op dezelfde Uniroyal Rainsport banden. In totaal weegt de Be Cox slechts 750 kg. Op snelle circuits haalt de Be Cox een topsnelheid van 200 km/u.

De 365 op weg naar de titel in Zolder. De 365 op weg naar de titel in Zolder.

Recent nieuws