1. Elke Car-Pass heeft een uniek identificatienummer en eigen QR-code. Door de QR-code te scannen, kan je de digitale versie van de Car-Pass oproepen en meteen ook de echtheid van het document controleren. Je kan dit ook doen door het nummer van de Car-Pass in te geven op deze site.
    Bovendien kan je hiermee de onderhoudshistoriek van de wagen raadplegen. Dat is uiteraard van grote waarde voor een latere koper. Die kan zich op die manier een juister beeld vormen van de voorgeschiedenis van het voertuig. Werd de auto regelmatig en tijdig onderhouden? Zijn bepaalde belangrijke (of dure) onderdelen vervangen? Deze werken staan alleen op de digitale Car-Pass, dus niet op de papieren versie.
  2. De Car-Pass vermeldt het merk, model en chassisnummer van het voertuig. Het document bevat ook de datum waarop de auto in België ingeschreven werd en de dag dat hij voor het eerst gebruikt werd. Verschillen deze data? Dan wijst dit erop dat het voertuig een tijdje in het buitenland heeft gereden. Er zijn doorgaans minder gegevens beschikbaar over de periode dat het voertuig in het buitenland ingeschreven was.
  3. De Car-Pass toont ook de volgende officiële data:
    • De Euro-norm: Bepaalt de toegang tot de lage-emissiezones.
    • De CO2-emissies: De CO2-emissies zijn dan weer mee bepalend voor de belastingen op de auto en het verbruik. Ook de testmethode, NEDC of WLTP, wordt vermeld. Wanneer de twee emissiewaarden bekend zijn, worden ze allebei op de Car-Pass getoond.
    • Melding keuring na ongeval: Voertuigen die een zwaar ongeval hebben gehad, moeten een strenge keuring ondergaan. Sommige van deze voertuigen worden na een gebrekkige herstelling zonder keuring te koop aangeboden. Check dus altijd op de Car-Pass of er op het voertuig nog een keuring na ongeval moet plaatsvinden. 
    • Niet-uitgevoerde terugroepacties of recalls: Ontwerp- of constructiefouten kunnen nog aan het licht komen wanneer de voertuigen in de meest uiteenlopende omstandigheden gebruikt worden. Die betekenen mogelijk een gevaar voor de veiligheid of het leefmilieu. Dat is voor de fabrikant een reden om een terugroepactie of recall te organiseren. Hij zal de eigenaars uitnodigen om het voertuig door een erkende hersteller te laten nakijken. Het kan uiteraard gebeuren dat de eigenaar hierop niet reageert. Dan blijft de recall ‘openstaan’. Dergelijke openstaande terugroepacties verschijnen op de Car-Pass.
  4. Hier zie je de kilometerstand van het voertuig op verschillende data. Hoe meer kilometerstanden er op de Car-Pass vermeld staan, hoe meer zicht je hebt op het verleden van de auto. De kilometerstand moet gestaag oplopen met de tijd. Laat het document een plotse daling van de kilometerstand zien? Dan kan dit wijzen op geknoei met de teller. Stel dus de nodige kritische vragen aan de verkoper voordat je de auto definitief koopt.
  5. Om vervalsing of namaak sterk te bemoeilijken, wordt de Car-Pass afgedrukt op speciaal papier, dat fluorescente inkt en een hologram bevat.
    Twijfel je toch over de echtheid van het document of over de informatie die erop vermeld staat? Test dan hier de echtheid van jouw Car-Pass of scan de QR-code.